/ Allmänt /

Turen är tillbaka

Ibland har man tur, ny bana och det gick bra tycker jag. En till pallplats i samlingen. Ett till pris på hyllan, ska bara hitta en plats till det oxå där är nästa problem.
 
 
Tänk om två veckor kanske mitt Monster inte är mitt monster längre, kanske är sista gången jag får se honom vem vet med om två veckor så är det finaldag i Vimmerby. Och vem vet han kanske åker redan på fredagen. Men vem vet egentligen. Vem vet vad som kommer till att ske uppe i Vimmerby, vilka misstag ska man göra och kommer man vinna eller hur kommer det bli. Allt är en stor fråga som vi endast vet svaret på när tillfället kommer till oss. Men ändå sitter man här och funderar, ska jag lyckas kvala vidare till lördagen. Ska jag kvadda bilen, måste jag skippa festerna och stå och skruva en hel dag. Allt i ett. Men på fredag då åker vi upp till stugan. 
Eller tänk så ramlar jag av hästen någon gång denna veckan och skadar mig. Ja det värsta kan ju hända trotts att jag inte har ramlat av henne innan hur många gånger det envisa stoet än har försökt slänga av mig.
Men nu ska vi tagga och bli riktigt hundra klar med min älskling, tidigare i veckan blev den bruna bilen blå igen. Jag stod ute i ösregn och tvättade min stjärna i en och en halv timme sen var han nästan helt ren. Men när jag hade tiden över i garaget tänkte jag även måla alla fäljar, eller måla tröttna jag på så jag hittade sprey burkarna och det var bättre.
 
Men igår så var det dags, dags att möta banan som jag aldrig har kört innan.
Jag gick den ett antal gånger för att verkligen memorera var växlar jag. Och det var nog bra att jag inte bara gick den en gång. För jag som inte är van vid att tänka så mycket ute på banan hade jag aldrig klarat det. Men jag går alltid en bana minst tre varv så det var så även denna gången tror jag gick 4 varv och stod och memorera ett.
 
Inte alls taggad inte nervös. Men sen kom ösregnet precis innan jag skulle ut och då blir man nervös. Hur hårt bromsar man och kan man trycka lika mycket nu? Det var frågorna som gick igen om huvudet hela tiden.
Så heat 1, ja vad ska man säga... En sjukt bra start men där fråga jag mig själv oxå, har jag gjort en tjuvstart och missat både gubben med flaggan och blinkade lampor. Men ne jag fortsatte och köra sen kom man upp i första kurvan då jag skulle vänster bromsa men den blev lite för hård i den lösa grusen och jag rattade inte emot så jag åkte rakt fram i räcket men det tog inget på bilen hann stanna precis innan det tog i men där kom de andra i kapp sen så backa jag och fortsatte köra i mitt lugna egna tempo, kände på banan men samtidigt ökade jag tempot hela tiden och kom ifatt de andra gjorde en omkörning på innern. Så jag slutade trea i det heatet. Nöjd det var ändå första gången på banan, men det kanske inte gick lika snabbt som det brukar men jag hade ett mål under dagen och det var att ta mig igenom båda kvalen. 
 
Under heat två missade jag 2ans växel alla gånger men konstigt nog gick det bra iaf, de andra fick svartflagg eller stannade. även en tredje platsare där.
 
Men sen kan man säga jag hade bra tur genom hela tävlingen, för i kval 1 var det ett helt junior heat som fick svartflagg. Det vill säga inga poäng till dem. 
Men vi stod där och räkna alla poäng och jag chansa att det var 7poäng in. Vilket jag hade helt rätt på. Jag blev 4a in i A-finalen och nu kan jag nämna att jag åkte bara till tomelilla för att ha kul leka lite och träna inför tre dagars. Så detta var inte med på listan. Första gången på banan och jag är nöjd men det var en sjukt jobbig final var riktig anfodd när jag kom in i depån. Hade forfarande problem med att få i tvåan men klara mig ändå bra, sedan gjorde jag något jag fick reda på vid prisutdelningen. Jag körde om en på yttern sedan den andra på innen på samma sträcka och detta var jag inte medveten om att jag gjorde. Men men allt kan ju hända eller så typ, sedan en omkörning i backen då hade jag gått från en sista plats till en tredje plats och så sluta även finalen.
 
Första gången på banan och en pallplats till i samlingen men det hade aldrig gått utan all stöttning, hjälp och alla tips även stort tack till Oscar som var med och var min mekaniker. Nu blev det inte att jag var själv där första gången, utan pappa jobbade inte som han först skulle göra först men skönt var det att ha med honom oxå. Lite extra tips där oxå. 
Tack till alla som har grattat mig, hejat på mig och peppat mig. Ni är grymma.
 
Asså dessa fäljar brukar vara silvriga och blanka.
 
 
 
Min älskling är ren han är ren <3 <3 <3
 
 Så slutade ett heat för några.

 
Det kallas att färgtrimma :D