/ Allmänt / Tävlingar /

Ngk masters! Helgen i Karlstad!!

Liten stukad Celica! 
 
NGK MASTERS avklarat och jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Det kändes som ett sånt där ögonblick då man skulle vara 2sek från döden. Nervös och livrädd var jag men det släppte när man stod på plattan första gången. 
 
I en hel vecka gick man och längtade till fredagen då jag äntligen skulle få åka till Karlstad och tävla NGK MASTERS.
Men laddade upp redan på torsdagen att spendera dagen på ring knutstops motorbana, Aja jag är ju där annars Oxå men nu var jag där som förare och jag ratta Volvo.  En dag med regn och jag hade lovat pappa att inte pressa eftersom då skulle det inte bli något ngk men jag fick köra iaf. Med Volvo 940 så det var något nytt en gång åkte jag på sladd av misstag men tyckte fixade med lätt panik rätt bra. 
 
Fredagen fick väll rätt snabbt den oxå rätt skönt att vara tillbaka i skolans verkstad och hade med mig lite egna toppar lite så äntligen hade jag något att göra där ute. Hoppas det blir förändring så jag kan börja var där fullt ut igen men skönt var det att äntligen få skruva igen.
Skolan tog slut och jag ville bara hem men man kan inte skynda på Skånetrafiken så tog ändå 2 timmar. Men sen fick jag äntligen åka upp till Falkenberg och lasta. Vidare upp mot Karlstad och vid 23 var vi uppe. 
 
Lördag på ngk masters! 
Regn regn och mer regn! Jag såg de två första omgångarna sen körde pappa mig tillbaka till hotellet en varm dusch var efterlängtad. Men självklart missar jag inte ngk jag la i sängen med dubbla täcken och koppla upp mig på livesändningen. Säger bara vilken grym B-final på damerna den målgången Asså!! Sen har man alltid egna ord om svartflaggan menmen folkrace är alltid folkrace. 😉 
 
Söndagen var kommen! 
Nervös, mer nervös och mer tävlingsinriktad än någonsin. Ut i första och det börja ju bra. Jag som inte vill dra mitt bälte själv för det känns så osäker därför drar pappa det med kraft en sista gång. Men pappa fick inte ens följa med in i startfållan, där satt jag livrädd för den lilla bilen beredd att första gången i mitt liv känna smällar i folkrace. Och få veta att pappa inte får hänga med mig var ju ändå 15 min till start. Så pappa drog bältet på mig långt innan men sen i follan sitter jag där nervös ville knappt köra och jag var svimfärdig. Var var min pappa när jag behöver honom liksom. Allt var katastrof i mitt huvud. Får startspår 1. Helt fel i startvarvet och det visste jag långt innan heatet menmen. Sist ut och börjar köra upp mig. Inser att vänsterbromsa gick inte som jag ville men jag tog mig igenom jagade och fick iaf känna bilen.  Men hade rätt goa fighter när jag jagade 3an men fler ville oxå ha den sluta i sandfollan. Bästa med Celica funktionärerna lyfte bort mig kändes det som. Hade aldrig hänt med Audi. Slutade 5a. Finalen var körd. Om jag inte skulle vinna de två sista men tveksamt. 
 
Ett bra snack med mamma och jag laddade om sänkte varvet 1.8 helt perfekt! 
Får startspår 1. Kom iväg bättre och landar mitt i smeten då fick man ratta och hålla emot la mig bakom två som bråka hela tiden men så fort jag kom i närheten så sluta det med att rutan var fylld av grus och man tappa avståndet kom ikapp och äntligen bråka de så pass mycket så de båda stanna där kom jag förbi sluta 3a men det var rätt jobbigt att ratta spårigbana och massa dynga. Men 3a jag kände att det gick bättre.
 
Heat 3. 
Fick en helt grym start 2-3 men var 3a upp i första sväng och där säker ju 1an och 2an sig båda på tvären jag bromsar och rattar om bara det att i nästa kurva blev min inget ytter och jag kom aldrig i gänget igen. Sen var det kört. Ja vad skulle man göra jag ratta och ratta men jag åkte ner på sjätteplatsen. Det är nog första gången på två år jag faktiskt legat absolut sist Asså på sjätteplatsen. 
 
Med ny bil ny bana men den var grymt rolig snabb om inget annat så har jag lärt mig myclet och jag har haft en grymt bra helg. 
104 juniorer startade och jag är iaf på den bättre hälften. Tuff tävling då varje heat var en afinal. 
Men jag rulla inte trotts att jag hade älsklings bil.. Nä skämt åt sido 😏 
 
Sen har vi södras stolthet! OSCAR HANSEN!!' 3 raka segrar och en 4a i afinalen!! Han kan ratta bil den där killen. 
 
Nu hem imorgon åka till mitt egna garage och fixa min Audi nästa helg åker jag till Grimslöv och åker tävling. 
Lite saknad har ju Audin varit men grymt kul att få testa något annat. 
 
Kan inget annat än att tacka min älskling Filip för att jag fick låna hans bil och tack till Fredrik filips pappa för han fick bilen färdig då ny front och allt skulle byggas. 
Tack alla för en grym helg. 
 
Ett STORT grattis till mitt gullet Oscar du briljera faktiskt ngk masters 2014! 
 
Dåligt av ngk! 
Man kunde iaf fått ha 1 person med sig i startfållan avsäkerhetens skull! 
Tävlande under lördagen skulle bli tvingade att lämna depån både med buss/husbil och folkracebil om någon i samma team inte skulle köra under söndagen! Sedan ska det vara förbjudet att lasta under tävlingen trotts att man tävla under lördagen.
 
Trött mekaniker!